VIL DU AMME DIT BARN?. – ET SPØRGSMÅL SOM MANGE STILLER..

Posted In: HVERDAG

Der følger mange beslutninger og mange spørgsmål med til min nye titel – Mor ?‍?

Et af dem der går igen, drejer sig om amning.
“ Vil du amme dit barn ”?

For mig har det været et lidt morsomt spørgsmål, for JA selvfølgelig vil jeg det ?
Men efterfølgende har jeg tænkt over det og selvfølgelig er der nogen der fravælger amning af forskellige årsager☺️
Når alt kommer til alt, handler det jo bare om, at spisesituationen skal fungere for mor/barn ☺️❤️

Hugo er nu 5 dage gammel og han har lagt ved mit bryst fra dag 1 og lappet råmælk i sig.
Min mælk løb hurtigt til efter nogle dage og jeg smilte og tænkte – Yes det kører bare, det her ??

… Det gjorde det så ikke.! ?

For flere år siden blev jeg bryst opereret og dette indgreb har så åbenbart gjort at jeg ikke producere nok mælk ? Hugo bliver derfor ikke mæt…Suk.!

Dag 2 fandt sygeplejerskerne så det store malkeapparat frem fra depotet?

Nu skulle vi saftsuseme ha gang mælke produktionen ??
(Jo mere du ammer / malker jo mere mælk producere du selv)

Men igår måtte jeg så se i brillen, at det ikke kommer til at fungere for mig ?
Jeg har malket og malket til jeg var helt grøn i hovedet og stadig er mængden langt fra tilstrækkelig ?

Det lyder måske ikke af noget, for han kan jo bare få en flaske og så er han glad og mæt.
Men jeg græd over det i flere timer ??‍♀️ Måske det mine hormoner..Jeg ved det ikke.
Ihvertfald var det ærgerligt, at måtte opgive noget, man har kæmpet for at få til at fungere.!

Der er mange alternativer med maden, men jeg har valgt flaske.

Jeg gider ikke bruge energi på ammebrikker der falder af og bryster der ikke giver nok mælk alligevel.

Så nu kører vi ren flaske og guess what, Hugo elsker det for han bliver mæt og så kigger han lige ind i mors øjne, når han spiser ❤️

Ja, det var noget af et MOR indlæg det her ?
Men jeg skriver om det der rører sig lige NU og der er ærlig talt ikke meget fashion over hospitals morgenkåben ?

Det lader til at vi kommer hjem idag ?????‍♀️
Det bliver SÅ godt??????
Jeg glæder mig SÅ MEGET til at kysse på min lille hund og vise hende Hugo ?

Dejlig mandag alle sammen ?

Kh J..

 • Anja
  5. marts 2018

  Den bedste mor kan tage beslutninger der gør godt for sit barn og her var det helt klart at droppe at blive ved at prøve!
  Godt kæmpet??

 • Helena
  5. marts 2018

  Jeg havde det ligesom dig. Jeg ville rigtig gerne amme. Men efter 1 måned med pumper, ammebrikker, sår, alverdens tudeture og et barn der var sulten hele tiden, måtte jeg kaste håndklædet i ringet og gik over til flaske – og det var DEN BEDSTE beslutning! ? Et barn der var mæt og glad, en mor der ikke græd hver gang der skulle ammes og en far der nu kunne være en større del af det og dele den fantastiske stund med vores datter.

  En rigtig kliché – men en god mor sidder ikke i brysterne, en god mor er en der mærker efter og følger barnets behov ❤️

  Der skal da også lige lyde et KÆMPE stort tillykke med lille Hugo, som bare er al for skøn (ligesom sin smukke mor!) ❤️

 • CecilIa
  5. marts 2018

  Elsker dine indlæg, præcis fordi du skriver det der rør dig lige nu ?

  Min søn er lige blevet 3 år men jeg husker det som det var igår! Jeg valgte også at give min søn flaske da han var 2 dage gammel, for mig handlende det om at jeg havde det så ubekvemt i min egen krop, især mine bryster!! Jeg er 1,60 høj og lille af bygning, mine bryster voksede til en f-g skål – det var sindsygt! Jeg syntes de var det klammeste i verden, at jeg så skulle hive de her store yver frem hele tiden imens der var folk, samtidig med at han ikke kunne få ordenlig fat og jeg også var ude i ammebrik som hele tiden faldte af og jeg så skulle hive i snoren og endnu en skulle komme og have hovedet helt nede i mine kæmpe yver ?

  Pøj pøj med det og husk en god mor sidder ikke brysterne ??❤️???

 • Kathrine
  5. marts 2018

  Kære Josefine,

  Første kæmpe tillykke med at du har fået ny titel – sindssygt man bare sådan får en titel uden egentlig at vide om man kan det der med at blive mutti (Well min tanke da jeg blev mor Anyway).

  Vedr. Det mælk der !
  Mor – power sidder ikke i brysterne. Husk det – det er SÅ uendelig lige meget – for du kan, som du selv skriver, have en SÅ go øjenkontakt med dit barn når man giver flaske….. og han bliver mæt og tilpas…. what’s NOT to like…..

  Husker det selv som værende det mest frustrerende og ulykkelig man kunne opleve 5. Sek efter man var blevet mor…..ikke ovne at mætte sit barn. Føj hvor kamelen den var stor at sluge.
  Et aktivt og nødvendigt fravalg er oftest det sværeste med det sejeste!

  Men blot et skylder klap og en High five her fra – du er kamp sej!

  XO – Kat

 • Susan bremberG
  5. marts 2018

  Hej Josefine.
  Jeg fødte også en lille Hugo bare en måned før dig d. 28. Januar . Jeg startede også på at amme og det fungerede bare ikke, han får slet ikke næring nok. Men ja jeg har godt nok fået mange spørgsmål og folk kan faktisk også kigge skævt til en , selv nære veninder. Men det fungere bedst for os at han får flaske , også ved vi helt hvor meget han får. Man skal gøre det man føler er bedst også skal folk blande sig helt uden om ??
  Tillykke med ham ?

 • Nassim
  5. marts 2018

  Dejligt du var indlagt mens du fandt ud af at ‘dine bryster ikke kunne producere nok’. Vi kom hjem 4 timer efter fødslen – pga pladsmangel selvom vi var førstegangs og jeg også vidste det ville blive udfordrende med amning da jeg også er opereret.
  10(!!!!!!) dage kæmpede jeg med amning. Fik sår, græd hver gang fordi det gjorde så ondt og først på dag 10 da min mavefornemmelse sagde at hun ikke var mæt fordi hun var så sur hele tiden og vi blev indlagt pga underernæring opgav jeg amningen. Sundhedsplejersken sagde det hele gik ooooh så fint.
  Så ja virkelig hård beslutning, og jeg skal føde til august igen og tror jeg fra start må indse at gøre det der er bedst for barnet.
  Pøj pøj med flasken <3

 • Kirsten
  5. marts 2018

  Føler med dig, havde også altid troet at jeg “bare” skulle amme, efter en lang og sej kamp måtte jeg også give op. Bare så du ved du absolut ik er alene! Syntes også det var rigtig hårdt at det ikke kørte, men det går over når man kan se sit barn er meget gladere og bliver mæt hver gang! Positive sider er at nu kan din mand hjælpe og bonde meget mere med Hugo end hvis du ammede og du har en smule mere frihed til f.eks. Et bad ??

 • Majken
  5. marts 2018

  Endnu et stort tillykke herfra ???. Amning er ikke løsningen for alle, og det skal man altså ikke være så ked af.
  Jeg ammede heller ikke min dreng, jeg prøvede, og det var bare ikke mig. Jeg producerede heller ikke mælk nok. Det var SÅ stor en lettelse for mig da flasken blev fundet frem. Det var faktisk noget jeg havde det super med, for jeg havde haft mange bekymringer om blufærdighed. Min dreng tog det så fint, og både mor og far kunne være en del af mad ritualet ?. Og han er altså både sund, rask og ret klog hvis jeg selv skal sige det ??. Jeg synes det er så fin en løsning, og i vores tilfælde var alle glade. Jeg synes det var vildt let, derhjemme lavede jeg flasker der stod klar til at blive blandet når vi var ude havde jeg en brik med. Et kort øjeblik i en mikro så var der styr på det. Håber I bliver lige så glade for det som vi var.

 • Christina
  7. marts 2018

  Så dejligt at høre, at I har det godt, og at du har fundet en løsning der fungerer for jer. Man skal ikke amme for enhver pris, for en god mor sidder ikke i brysterne. En glad mor er en god mor, og en glad mor er en glad baby ❤️
  Jeg fik selv flaske som baby, fordi amningen ikke fungerede. Dengang var det knap så velset, men heldigvis holdt min mor fast i, at amningen ikke var den bedste løsning for os.

 • Nina
  8. marts 2018

  Hej Josefine,
  Du er for sig! Flasken er et tilvalg og ikke et fravalg eller fiasko!
  Jeg pumpede ud 4-6 gange om dagen i 6 måneder (!!!!). Alle amninger var ulidelige og langvarige og måtte sluttes med en flaske med min mælk, da han bare ikke fik nok! Alle måltider var fandme et projekt og vi var evigt bekymrede for en vægt der bare bevægede sig for langsomt
  Lidt over 6 måneder holdt jeg ud, og endelig kastede jeg håndklædet i ringen, da jeg nærmest pumpede blod ud til sidst. Og hold nu kæft en lettelse! Vores søn er så glad for sin flaske, vi har meget mere ro og overskud og vægten – ja den stiger sørme!
  Det er så ærgeligt at der er en italesættelse af at amning er det eneste rigtige. Der er selvfølgelig noget ernæringsmæssigt i det, men jeg var fandme ikke en god mor eller kæreste da jeg bare sad og græd af træthed og frustration.
  Du er så sej, at du lytter til dig selv!

Add Comment

HUGO ER KOMMET TIL VERDEN ? … SÅDAN FØLES DET (FOR MIG) AT BLIVE MOR..
DIN STØRSTE LÆRERMESTER ER DIN SIDSTE FEJLTAGELSE.. OM AT TRÆFFE DET RETTE VALG❤️