HVORDAN I ALVERDEN KOMMER JEG IGENNEM DET HER….

Posted In: MOMMY LIFE

Godt nytår motter… Godt nytår søn…

2019 er sparket igang med sådan et TIGERSPRING

Hugo startede hans 7. tigerspring få dage inden nytår og ligesom de foregående 6 tigerspring reagerer han kraftigt på hans udvikling.

Humørsvingninger, pyller og nærmest ingen søvn.

Vi er bogstaveligtalt gået fra sunde rutiner i faste rammer til kaos på under en uge.
Og jeg er allerede på 4 dagen kørt midt over.. FUCK!!!

Er jeg bare det svage led eller er det her virkelig så hårdt, som min krop fortæller mig?

Hugo er 10 måneder gammel og han har siden at han var 6 måneder, sovet på eget værelse.

For at det skulle lykkedes gjorde jeg som beskrevet HER, hvilket har fungeret FANTASISK for os.

Hver aften bliver han puttet kl.19.00 +- og sover til midnat hvor han får sutten eller en flaske for derefter at sove igen til mellem 05.00 – 06.00
Drømme scenarie, for et A menneske, som mig der nyder at stå tidligt op, så længe vi sover om natten.

Det har vi så ikke gjort i 4 døgn nu og jeg hænger i laser…

Jeg føler selv, at jeg har prøvet ALT og jeg vinder da også kampen, men det tager flere timer og en lille usikkerhed er begyndt at melde sin ankomst… Hvor længe kan jeg holde til det her? Slipper kræfterne op?

Normalt putter jeg Hugo således; flaske, sang, godnat, forlader værelset.
Kalder han, går jeg ind og giver ham sutten og forlader værelset igen med det samme.
Han sover 9 ud af 10 dage efter 2 min

I 2019 er der kommet andre boller på suppen.
Chefen er som sagt 10 måneder gammel og kan nu næsten gå.
Han øver sig i stor stil ved at rejse sig op ved ALT og ALLE og gider ikke sidde på gulvet.
Samme kunst udøver han i sengen.
Han rejser sig op ved hjælp af tremmerne og bryder ud i et stort grin, når han står oprejst, som en sejr til ham selv.. Mama I made it…

Ja det er godt Hugo Boysen, ned at ligge igen, sutten ind og godnat.
Jeg lyver ikke, når jeg siger at der ikke går mere end 4 sekunder før han står op igen og griner.

Det var vældig underholdende de første par dage… Hvor er han sjov.. ha ha…

Her på 4 dagen.. Knap så morsom!

Dette er ved putningen…
Når han så endelig falder i søvn, sover han ca til midnat og så starter balladen ellers igen.

Han er fyr og flamme og det eneste han vil, er at stå op i sengen og grine.

Hugo vejer nu knap 13 kg.
Han er stærk som sin far og har viljestyrke, som sin mor… Så hold nu op, hvor jeg kæmper med ham.
Min ryg er splittet ad, af at stå foroverbøjet over sengen, min ansigts farve snart blå violet, mine arme trætte og mit overskud lig nul..
SÅ SOV DOG BARN!

I nat kørte vi hans kunstner show fra kl.00.00 – 01.30.. Jeg tror at jeg lagde ham ned ca 500 gange.

Dernæst igen fra kl.04.00 – 05.00 for dernæst at stå op kl.05.45

Vuggestuen åbner 06.30
Gæt hvem der blev afleveret på slaget?
Her, ta ham!

Hvor er det vanvittigt, som de tigerspring ændre alting…

Der er dog sket en udvikling fra de foregående spring til dette spring.
Hugo giver nu så meget igen, at jeg ikke længere mister besiddelsen og har lyst til at kyle ham i skrællespanden, for jo den tanke har tidligere strejfet mig mange gange.

Når han kysser mig med hans våde mund og snotnæse og griner af begejstring over at vores ansigter mødes, smelter jeg.
Og netop DET giver mig overskud til at kæmpe videre, for lige nu er det en kamp.
En kamp, som jeg har tænkt mig at vinde.

Jeg ser mange mødre der annoncere samsovning, nærmest til ungerne går i skole.
Fungere det for dem er det alletiders. Men det fungere ikke for os.!

Godnat Ole..
I egen seng, om jeg så skal stå foroverbøjet og synge “solen er så rød mor” til jeg brækker mig, så gør jeg det.
Hvorfor?
Fordi at jeg tror på at børn har godt af at sove i egen seng.
Jeg kan sagtens give Hugo den tryghed, han har brug for i de vågne timer.. Jeg mener, se på ham?

Dernæst skal man ikke undervurdere mor og far tid.
Natten, ægteskabet og intimitet er bare ikke det samme med junior i midten.
Og for at junior skal trives er det vigtigt at mor og far trives sammen.

Hos os er det vigtigt at vi sover sammen i vores seng og vores unger sover i deres seng.
Karla undtaget og sådan er det bare. ( “Ej, hvor er hun ond, hun vil gerne ha hunden i sengen men ikke barnet”) My house – My rules.

For at lære Hugo at sove i egen seng brugte jeg “Godnat og sov godt“… Ja læg mig i håndjern.. Slemme mor.

Den metode bruger jeg ikke, så længe at han er i tiger spring.

Tigerspring er hjernen, der udvikler sig og arbejder på højtryg.
I disse perioder har Hugo ekstra brug for omsorg og det får han.
Konsekvens fungere derfor ikke i disse perioder.

I nat forsøgte jeg mig med følgende:

– baby meditation
– sang
– nus
– hånd på brystet
– grounding (“hårde” tryk på kroppen)
– stilhed
– Vuggen i arme, stående og i gyngestol
– grin
– alvor
….. Vi var fucking alt igennem..

Til sidst var han så udmattet at han faldt i søvn. Ikke af at græde, men af at kæmpe sig op og stå og grine 500 gange

Her til aften var han så overtræt at det kammede helt over.
Hugo græder sjældent, så hans hjerteskærende gråd her til aften fik min krop til at sitre af frustration og afmagt.

Til sidst forlod jeg værelset ( efter 2 timer) for at trække luft.
Jeg tjekkede min tlf og læste tilfældigt denne besked fra en følger på instagram

Nå ja, men hvorfor ikke…

Jeg trak en dyb vejrtrækning, gik ind til en stående Hugo, lagde ham ned, pakkede ham godt ind i dynen og vuggede ham, mens jeg sang mester Jacob..

I tror det er løgn , men det virkede!!! Det virkede fandme.. Jeg kunne tude af glæde.

Nu sover han trygt og godt den lille loppe og jeg nulstiller mig selv til round 2, bl.a ved at skrive dette indlæg.

Jeg har en søn, der læner sig op af at være en perfekt lille dreng.
Men når hans hjerne er i udvikling, bliver hans mor sat på prøve og det er vanvittigt hårdt.
Jeg minder mig selv om at det er hårdt for ham og at min fornemmeste opgave er at støtte ham igennem det, men derfor er det stadig opslidende.

Hvad vil jeg med dette indlæg? udover at få luft.. Tjo, måske det kan hjælpe andre?
Mange skriver ofte jeg altid er så glad og overskudsagtigt… Jo jo men jeg er også et ganske almindeligt menneske, der kører TRÆT og det deler jeg gerne.

Der er 29 dage tilbage af dette spring.. Ja, 29!

Nu vil jeg gå ned til Alberte, der tidligere nævnte noget om hjælp til brøker / matematik regning….
Behøver jeg sige mere?

Reagerer jeres børn på tigerspring?
Eller mærker i dem ikke?.

Og til jer der tænker, “hvor er far”?.
Far er i udlandet og optræde og jeg tænker ikke at han har travlt med at komme hjem eftersat have læst dette indlæg 😂

Kh J

 • Eline
  3. januar 2019

  Jeg er alene-mor 24/7. Har en datter der nu er 2,5 år. Har været der og er det stadig. Det tager 2-3 timer at få hende til at sove. Jeg har fuldtidsjob og står alene med det putning HVER eneste aften. Og er ved at dø! Har prøvet alt. Men det er åbenbart er udviklingsspring også. Så HØRT! Det er fandme hårdt og man er ved at kaste ungen ud af vinduet.
  Men så kommer det bløde arme og man får en krammer. Så kan man jo lidt igen.
  Klø på. Du har en lidelsesfælle derude 😘

 • Stina branDt Søderholm
  3. januar 2019

  Vores søn Alfred reagerer også voldsomt på springene. Og vi er lige gået igang med det 8 spring ! Wish me luck.

 • Stine
  3. januar 2019

  Jeg elsker virkelig, at du svare på hvad du tror folk tænker😂 Du er skøn.
  Min søn er autist og i hans første 3 1/2 år var han vpgen op til 20 gange på en nat.. I KID YOU NOT! At mangle sin søvn driver en til de vildeste tanker og handlinger… Du skal nok komme igennem… Jeg synes du er så skide sej fordi du deler disse emner….

 • Sara
  3. januar 2019

  Åh for katten, hans lille udvikling drøner derudaf..
  Vi har Isolde på samme alder som Hugo (18. Feb) og det eneste der kan få hende til at sove er, at blive svøbt i dynen! Med en junior dyne fungere det perfekt hvis jeg ligger hende i hjørnet af dynen og så ellers snørre til… Arme og ben ind langs kroppen! På den måde kan hun ikke andet end at sove!
  Jeg håber og krydser for at jeres eget lille dyne trick også hjælper jer i nat! Det er så hårdt når man mister søvnen!
  Tanker herfra, fra en fellow medmor til en 10 mdrs. Godte!

 • Christinna
  3. januar 2019

  Min datter på nu 2 år, har fra ca. 3 mdr. Alder været hård at putte. Så snart hun kunne stå op, var hun sikker på at hensigten med tremmerne i sengen, var at stå og hoppe der….. i timevis…… vi var seriøst tomme for ideer til sidst og brugte ca. 2 timer på at putte og så op en masse gange om natten og holde “fest”, og gæt hvem der var inviteret…. jep, hendes mor og far. Det jeg vil sige med det her er at vores løsning, blev en bomuldssovepose fra HOGM til 179 kr. Den er GENIAL og giver hende ro til at falde i søvn, og så opgiver hun at holde hendes 2 timers hoppefest, da det jo er svært i sovepose. Både barn og forældre er nu udhvilede dagen efter. Kan sige at det altid eksalerede når hun havde tigerspring og dem har hun taget lige i rap da hun er et godt stykke foran hendes jævnaldrene. Ønsker dig pøj pøj og håber du finder en løsning, og får noget søvn 😊😁 hilsen en mor der også mener det er godt at børnene sover på eget værelse, og som også har hendes hunde pige i sengen 😂😉😊

 • Sundhedsplejersken
  3. januar 2019

  Jeg ville slette den app om tigerspring:) Jeg har mødt mange mødre som desværre (og helt ubevidst) gør disse “tigerspring” værre, idet mødrene ubevidst sætter sig op til disse (og ofte er dette forbundet med en vis ængstelighed og spænding). Og det kan børnene sagtens mærke og kommer på den måde til at reagere endnu stærkere. Man kan alligevel ikke forberede sig på de udviklingstrin, så der er ingen grund til at vide, hvornår de kommer.

  • josefinevalentin
   Sundhedsplejersken
   3. januar 2019

   Fir mig fungere det at følge med i springet, da det hiver mig større forståelse for hvad det er min dreng gennemgår. Min irritation forvandles til empati når jeg ved hvad det er der foregår.

   Så jeg er rigtig glad for denne app. 🙂

 • Nicole Callesen
  3. januar 2019

  Hej Josefine! Jeg vil bare lige give dig en vituel highfive. Du gør det mega godt! Jeg er selv mor til en spilop på knap 10 mdr, som også er igang med samme tigerspring. Han reagerer også kraftigt på udviklingsspringet, og laver de samme tricks i sengen. Han kan (næsten) sove i mine arme, når han bliver lagt i sengen, og så snart hans hoved rammer puden er han fyr og flamme og vil op og stå og grine og pjatte. Vi må holde ud så godt vi kan, og så er det helt okay, at vi bliver trætte, frustreret og synes det hele er noget lårt.
  Kh. Nicole

 • Liv
  3. januar 2019

  Jeg har som sådan ikke rigtig noget råd, jeg vil bare sige jeg ved hvordan du har det og jeg føler med dig.
  Min søn er lige fyldt 2 år og det der lyder præcis som ham for lidt over et år siden, han vågnede kl. 1:30 om natten, var lysvågen, grinte, snakkede og rejste sig op i sengen lige efter jeg havde forsøgt at ligge ham og sådan forsatte det i halvanden – to timer. Jeg var så træt til sidst og mindede mest af alt om en zombie. Jeg havde også altid puttet ham med flaske, sang, kys og godnat og så forlade værelset og jeg har aldrig siddet hos ham til ham faldt i søvn eller haft ham til at ligge i smørhullet, for det ønsker jeg simpelthen ikke – jeg vil også have min seng for mig selv.
  Nåh nu fik jeg vist rodet lidt rundt i det hele, men ville som sagt bare sige at jeg forstår din frustration, det er så f*cking hårdt ikke at få sin søvn og den dag idag ved jeg stadig ikke hvordan Søren jeg overlevede den periode, men det gjorde jeg, så hold ud.. Jeg lover at der er håb forude.. Og husk, ligemeget hvad så vil du altid være den bedste mor for Hugo, også selvom du har lyst til at rive håret af dig selv i frustration og afmagt! ❤️

 • Pauline
  3. januar 2019

  Agnes’, fra 14/2 ‘18, humør, rytme og min hverdag bliver gang på gang fuldstændig ødelagt når de kommer. Heldigvis ikke hele perioden, men det meste. Og så bliver det kun forstærket af tænder og vuggestue start.. den anden dag lagde jeg hende 19 og fra 22-04 var hun vågen. Intet hjalp!!

  Tak for at dele mester Jakob tricket. Hvordan vuggede du ham?
  Kæmp videre. Du er pisse sej og klarer det skide flot. Kom ud med alt din frustration – det hjælper at cleare hjernen, når ens tanker går i fuckmode, undskyld mit sprog.
  Knus

 • Maria
  3. januar 2019

  Jeg er ikke selv mor endnu men dine indlæg og specielt dette, gør at jeg ikke frygter at tage egne metoder i brug for ro i hjemmet og søvn som vi ALLE mennesker har brug for, for at hænge sammen ! Når jeg selv bliver mor en dag, vil din blog være min nat læsning og jeg vil kunne med ro i sjælen tænke, at jeg ikke er den eneste! Folk nu til dags er så indadvendte og bange for, at vise hvad virkeligheden med børn virkelig går ud på (jeg er den opfattelse, at alle opleve det men ikke tør sige noget – for hvad nu hvis)
  Du gør det godt, du ærlig, du er et menneske og man vælger sine kampe ! Du er sej <3

 • Pernille
  3. januar 2019

  Du er så mega sej ! Vildt at du kan være så overskuds fuldt om dagen med sådanne nætter . Det tager jeg virkelig hatten af for ! ❤️.
  Jeg syntes vores nætter hvor bette pigen sover urolig og jeg “kun” får 5 timers søvn er hårdt selvom vi har dem sjældent(banker under bordet). Så vildt at du kan komme igennem jeres nætter lige nu , du har min fulde respekt ! ❤️.

  Vi har endnu ikke mærke de tigerspring så meget(Marianne er snart 6 måneder) det er mest tænderne der driller , men kunne bestemt godt forstille mig at det kom når hun når Hugos alder , da der sker så vildt meget hos dem på det tidspunkt .

  Syntes du har det lækreste søn og kan så
  Mange ting allerede , er vildt imponeret . Håber min datter blir lige så sej som
  Hugo . Igen du er en sej mor og nyder at følge dig , du hjælper hvertfald mig også er min datter vild med at kigge med på dine stories af Hugo 😍😄.

 • Anne
  3. januar 2019

  Jeg kn simpelthen sætte mig så meget ind i alt det du skriver. Jeg har ikke brugt “godnat og sov godt” bevidst i hvert fald, men din beskrivelse af det du gør, gjorde jeg også. Jeg kan bare ikke forstå, at der skulle være så forfærdeligt? Jeg har nemlig lagt mærke til, at du ofte skrive, “at morpolitiet skal lade deres kommentar skal forblive hos dem selv”. Jeg kan virkelig ikke se det forkerte i den metode.
  Jeg har godt nok været heldig, at jeg ikke har lagt mærke til min piges tigerspring. Ellers også har jeg bare tænkt, shit det er en lorte periode og egentlig ikke tænkt mere over det.
  Synes det fedt du skriver om det, for at det du sætter ord på, er der SÅ mange der ikke tør sige. Fedt fedt fedt – Jeg er selv en mor jeg ikke lægger skjul på, når jeg er ved at være brugt helt op.

 • PIa Clemmensen
  3. januar 2019

  Jeg synes du er sej! ELSKER din ærlige og MINDST ligeså kærlige måde at være på. Jeg er en rund pige,så følger dig ikke for at se tøjet,da det LANGT fra min str.
  Jeg er ikke mor til et menneske barn,men er KÆMPE hunde mor.
  Jeg ELSKER at følge dig,og især at se stories med Hugo og Karla,og ellers følge din hverdag. I så skønne allesammen 💞

 • Kristina Birch Schmidt
  3. januar 2019

  ❤️

 • Tina
  4. januar 2019

  Hej,

  Hold op hvor jeg føler med dig!
  Havde selv et barn, der vågnede op til 10 gange hver nat i knap 5 år 😤

  Vi var nød til at tage hver anden nat med ham, og jeg fik vores barnepige til at gå med ham ind imellem så jeg kunne få en lur.

  Drengen var og er det lækreste, men det gjorde, at vi ikke fik No. 4, som vi ellers gerne ville have haft.

  Håber at metoden den anden følger sendte til dig virker flere gange så du kan få bare lidt ro.

  Vh
  Tina

 • Camilla
  4. januar 2019

  Ja min datter har alle dage reageret voldsomt på spring, især med gråd. Efter vi ramte spring syv var det seperationsangsten der spildte ind, og gør stadig i det niende spring, som vi manlger 10 dagr af 😫 Hun græder når jeg forlader værelset, hun sover imellem os i sengen, ellers græder hun om natten og hun er generelt mere hysterisk også. Vores forhold tager altid nogen gevaldige dyk når hun er i spring, pga af frustrationer der altid går ud over hinanden. Jeg forstår dig så godt! ❤️ Det er så hårdt, men vi lykkes altid ud på den anden side, på en eller anden måde.

 • Camilla
  4. januar 2019

  Føler med dig … har samme problemer med vores nummer 5 i flokken….. troede det blev nemmere 🤔🤔🤔🤔

 • Janni
  4. januar 2019

  Kan huske at have set du har skrevet om den slange Hugo har i sengen men kan ikke finde hverken indlæg eller insta opslag så kan du måske hjælpe med detaljer igen😊

  • josefinevalentin
   Janni
   5. januar 2019

   Den laves af @conrad_carla på instagram, men hun producere vist ikke flere desværre

Add Comment

VORES NYTÅRSAFTEN 🎉
SÅRBAR FORAN TUSINDE MENNESKER